Archive - Ноем. 29, 2017

Проф. Ал. Маринов: Фиксацията БСП - ГЕРБ, махленският език и замерянето с обвинения бележат упадъка и примитивизма в политиката

"В БСП има хора, които могат да предложат нещо различно и да подготвят партията за властта, но тонът го задават други. Тонът на тази всекидневна канонада, размяна на обвинения, на реплики, емоционални изблици, които аз не виждам с какво доказват, че БСП е по-добра", казва политологът проф.

Димитър Велков: Управляващите изоставиха Видин, затова отправяме зов за помощ към България

"Зов за помощ" - под това мото премина срещата, която бе организирана от лидера на БСП във Видин Димитър Велков. Събитието, в което участваха народните представители от Парламентарната група на БСП в 44-ото Народно събрание Цветан Топчиев, Красимир Янков, Лало Кирилов и Румен Георгиев, събра кметове на общини и на кметства от област Видин, общински съветници, както и десетки жители на областта.

Кметът Огнян Ценков посети модерно предприятие за технологични компоненти във Видин

Това коментира кметът на Общината Огнян Ценков по време на посещението си в едно от модерните предприятия, работещи в продължение на 10 години във Видин. Той разгледа производството и се запозна с условията на работа в „Технологични компоненти България“ ЕООД, където бе по покана на директора на дружеството Мартин Петров. Видинският кмет остана доволен от видяното.

Опорни точки за тъпанари: Ако не си тиквеник, си комунист и обратното. Свободни и мислещи не се предвиждат

ГЕРБ е дясна партия. БСП е лява партия. Това са основните опорни точки на задкулисието които успешно успяха да пробутат на средностатистическият български избирател с активното съдействие на „десните“ партии от РБ, които така и не можаха да излъчат смислено послание към избирателите си, и току се присламчваха една по една към победителите (справка-Радан, Московски,Лукарски,Гърневски).

3 г. след Ньойския договор жените от Кулския край носят черни забрадки

Христина Кирилова от Регионалния исторически музей – Видин в интервю на Анна Лозанова за Радио „Фокус“ – Видин 

Как е приет Ньойския договор в България?

Математическата гимназия получи 350 000 лв. за оборудване на кабинети и класни стаи

Новината бе оповестена на съвместна пресконференция, която дадоха кметът на Община Видин Огнян Ценков, директорът на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ Румяна Петрова и председателят на училищното настоятелство Лиляна Цанова. Средствата, отпуснати от Министерството на образованието и науката, ще послужат за закупуване на учебно оборудване, обзавеждане и учебни помагала.