Марин Марковски: "Мъчително е политици да спорят с обиди"

Бойко Борисов и Корнелия Нинова влязоха в съдебен спор заради свои реплики. На исковата молба на премиера Борисов соцлидерката Нинова е отговорила с три насрещни иска. Софийският градски съд реши да ги гледа заедно, както позволява законът, за процесуална икономия. Нито Борисов, нито Нинова дойдоха в съда вчера, но пратиха адвокати. Процесът продължава чак след половин година - в края на май 2018 г.

Премиерът е завел дело срещу соцлидерката заради твърдения в телевизионно интервю. Неговият иск е за 26 хил. лв. Претенциите на Нинова са за общо 30 100 лв. 

"Мъчително е в нашата държава политиците да спорят с обиди", така Марин Марковски, адвокат на Борисов, обясни защо лидерът на ГЕРБ е завел делото, макар това да било "мъчително" за него и да не го желаел. Марковски посочи, че Борисов е наречен "неетичен" и "крадец" от Елена Йончева, но Нинова приветствала това.

Защитата на Нинова - адвокат Цветана Чуклева, заяви, че клиентката й е засегната от реплики на Борисов, че е "госпожа Лъжа" и че е активист на СДС. От тези думи на Борисов Нинова е претърпяла сериозни увреждания, защото е злепоставена като политик по време на предизборната кампания. 

"СДС не е "Ислямска държава", терористична организация, какво обидно има в това", учуди се Марковски. Според него репликата "госпожа Лъжа" била извадена от контекста.

В залата адвокатите на Нинова представиха копие от интервю на Борисов пред в. "Труд" от 1994 г., в което заявява, че е запазил членството си в БСП. "Това е заради твърдението му, че няма връзка с тази партия", обясни адвокат Чуклева.