Обсъждат отхвърлянето на деца от учебни заведения във Видинско

Видин е домакин на регионална среща, организирана от Националната асоциация за приемна грижа. Очаква се в работата на форума да участват заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева и заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова. Срещата ще се проведе на 07.11.2017 година, вторник, от 10.30 часа, в конферентната зала на хотел “Ровно” (ул. “Цар Александър II” №70).

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, която реализира дейности и инициативи в интерес на децата, настанени в приемни семейства, и на техните приемни родители. Асоциацията е единствената българска организация, която обединява приемни родители от цялата страна. Към момента в НАПГ членуват 700 приемни родители, специалисти и ангажирани с приемната грижа общественици.

Във връзка със зачестилите случаи на отхвърляне и неприемане на деца и ученици в образователната система във област Видин, Националната асоциация за приемна грижа организира среща с участието на приемни родители, социални работници, учители и директори на учебни и детски заведения, експерти. Целта на срещата е да се обсъдят предизвикателствата в приемането на децата и адаптацията им в училищна среда или детските градини.