Видински особи III. Какво е общото между Видин и Google?

Има много неща в историята на града, с които се гордеем. От малки ни разказват за славното минало, а настоящето винаги остава някак на заден план. 

Целта на "Видински особи" е да ви срещнем с млади и успешни хора от Видин, които днес постигат страхотни успехи и доказват, че Видин има с какво да се гордее и днес, обясняват организаторите от Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". 

След като преминахме през сектори като IT и книгоиздаване, с предишните ни гости, време е направим стъпка, към сектор, който вълнува много от младите, а именно светът на неправителствените организации. Какво е общото между Видин и Гугъл? Ще ви обясни Екатерина Димитрова! 

Екатерина е родена в гр. Видин, завършва Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ и бакалавър по „Международни отношения“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Занимава се с неправителствени организации от 7 години като пътят ѝ тръгва от Видински детски младежки парламент. Към момента работи като мениджър „Програми и проекти“ в Атлантически клуб в България и е координатор на младежката онлайн медия на Дружество за ООН в България – UNA News Bulgaria. През 2017 г. е участник в Международна програма за лидери на Държавния департамент на САЩ. 

Какви са възможностите за младите хора в неправителствения сектор? Как да си създадем собствена младежка организация? Колко е важно учители и ученици да развиват дигиталните си умения? Какво е общото между Видин и Google? На тези въпроси ще търсим отговори на 27 април. 

27 април 2018 г. от 17:00ч. в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"