Над 30 000 поискаха намаляване на ДДС за лекарства, основни храни, вода и книги

България – черна дупка на картата на Европа. Причината – страната ни е единствената в целия ЕС без необлагаем минимум, а група граждани поискаха на това да се сложи край.

Над 30 000 подписа в подкрепа на предложения за промени в данъчната система в България внесоха в деловодството на Народното събрание представители на гражданската инициатива "Да спрем машината за неравенство".

Община Видин ще въвежда електронно управление

Презентация на тема „Възможности за взаимодействие по електронен път между централна и общинска администрации, гражданите и бизнеса” направиха пред общински служители експерти от Държавната агенция „Електронно управление”. Те ги запознаха с компонентите на електронното управление, свързани с предоставянето на услуги от централни и общински администрации.

17 хил. деца били върнати в училище

17 000 деца  са върнати в училище,  каза заместник министърът на образованието Деница Савчева, която участва в регионална среща по приемна грижа във Видин, цитирана от Радио „Фокус".  Тя посочи, че 170 000 са адресите на деца, които са посетени от съвместните екипи на образователната система, МТСП и МВР. 

Обсъждат отхвърлянето на деца от учебни заведения във Видинско

Видин е домакин на регионална среща, организирана от Националната асоциация за приемна грижа.

Вижте кои полицаи от Видин получиха парични награди

Плакет на община Видин и благодарствен адрес получи старши комисар Янко Янколов от инж. Огнян Ценков. В навечерието на Архангеловден общинският кмет поздрави полицейските служители по случай професионалния празник.

Нов политически проект РОД ще атакува местната власт

По инициатива на местните структури на ДБГ в страната Националният съвет на "Движение България на гражданите", който се провежда днес в София, взе решение да им даде мандат да започнат политически консултации за създаване на широки обединения по места за местните избори. Обединенията ще се наричат Реформаторски общности за демокрация (РОД) за местните избори и в основата им ще бъдат партиите от реформаторската общност по места.

Арсетвуха видинчанин, разбил и ограбил четири коли

Видински криминалисти разкриха извършители на кражби в града. За серия посегателства от автомобили е задържан криминално проявен, местен жител. Работата на разследващите започнала на 25 октомври след получени сигнали за четири разбити леки коли, паркирани в различни райони на к-с „Крум Бъчваров”. В превозните средства било проникнато в една нощ, по идентичен начин – чрез огъване на предните леви врати.

Кристална лира за Ансамбъл „Дунав“

Националните награди за музикално и танцово изкуство „Кристална лира 2017” бяха раздадени на тържествена церемония, която се проведе в Деня на народните будители в залата на Държавен музикален и балетен център – София.

4 г. затвор за жена, набедила полицаи, че я изнасилили

Кирил Добрев призна, че той и Корнелия били готови на коалиция с ГЕРБ (видео)

"В името на България можем да управляваме с ГЕРБ" - казвал съм го в интервюта, призна пред Антон Хекимян дясната ръка на Корнелия Нинова - Кирил Добрев. "Днес се разминаване, но след три години можем да се съберем", допълни още той. 

Демонстрации с полицейска техника и служебно куче шашна деца във Видин

При голям интерес от страна на децата преминаха демонстрациите в ОУ ”Иван Вазов” и ОУ ”Епископ Софроний Врачански”, които бяха направени от полицаи по повод празника им Архангеловден. Звуковите и светлинни сигнали на патрулния автомобил, майсторското управление на мотоциклет от пътен полицай и показаните умения от четриног пазител на реда, получиха заслужени аплодисменти.

Видинският кмет помогна за лечението на 7-годишно дете

Първокласничката Лорета Цветанова от с. Новоселци има изкривяване на гръбначния стълб и се нуждае от скъпо струваща операция. За да събере непосилната за тази цел сума, майката Цветанка Атанасова потърси помощ от кмета на Община Видин Огнян Ценков. Верен на своето обещание всеки месец да подпомага нуждаещи се деца и младежи, като отделя средства от заплатата си, той откликна на молбата.

Страници