Димитър Велков: Да сложим край на схемаджийското управление!

„Предлагаме на видинчани заедно да сложим край на схемаджийското управление и да го заменим с честно и принципно управление, без зависимости от корпоративни интереси, без зависимости от задкулисие и безпринципни договорки, които превърнаха община Видин в придатък на частни икономически играчи“, каза кандидатът за кмет и водач на листа Димитър Велков след регистрацията в ОИК на кандидатите на широката ляво-центритска коалиция ЛЕВИЦАТА!, Политическо движение Социалдемократи, МИР, Български социалдемократи, Български възход.

 

40-годишният Димитър Велков е най-младия кандидат за кмет на Община Видин от регистрираните до момента. Завършил е Природо-математическата гимназия, притежава три магистърски степени: „Стопанско управление“ и „Застраховане и социално дело“ от Стопанска академия „Д. Ценов“ – Свищов и „Корпоративна сигурност“. Работил е в РЗОК – Видин като старши инспектор финансов контрол. Бил е контрольор по договор с МРРБ за възлагане на контрол на дейността на ВиК – Видин. Има собствен бизнес.

 

Два мандата е общински съветник, като и в двата е бил в опозиция. „Нашата политика е последователна и не сме я променяли според конюнктурни съображения, временни сглобки или частни интереси. Това е и една от причините преди една година да напуснем БСП – не само поради обезличаването на идейната идентичност, подмяната на ценностите и превръщането на партията в говорител и защитник на бизнеса, което се случи на национално ниво, но и поради натиска, който ни бе оказван, за съглашателска политика с десницата на местно ниво. Като група общински съветници, обединени около желанието ни за „Справедливост за Видин“, останахме верни на принципната си позиция и на разбирането ни за морал и почтеност в политиката“, припомни Велков.

 

В листата за общински съветници са включени авторитетни личности и професионалисти от различни области, сред които един кандидат с научна степен доктор по археология, един докторант по социология, юристи, инженери, икономисти, финансисти, учители, директори на училища, фармацевт и др.

 

Коалицията издига кандидати за кметове в пет населени места: град Дунавци и селата Иново, Гомотарци, Буковец и Антимово.