Откриват Видинския панаир с концерт на Тони Дачева на 24 август

Кметът на Община Видин Огнян Ценков ще обяви официално за открит Видинския панаир в 21 часа, петък. От 2013 година изложението се провежда на територията на бившето военно поделение, в близост до крепостта „Баба Вида“. Повече от 200 търговци, производители и занаятчии от цяла България и от Сърбия са заявили желание да участват в тазгодишното издание. Община Видин е създала необходимата организация и в момента текат последни приготовления. Предприети са необходимите мерки за гарантиране на сигурността както на участниците в изложението, така и на посетителите. В тази връзка е подписан договор между Общината и Областната дирекция на МВР. В близост до входа за панаира ще бъде разположен медицински пункт, който ще работи от 10.00 ч. до полунощ. Със заповед на кмета на Общината е разпоредено работно време за временните обекти за хранене и търговия на дребно - от 10.00 ч. до 2.00 ч., с ползване на озвучаване до 23.00 ч.; за атракционния кът с люлки, стрелбища и други увеселителни съоръжения - от 10.00 ч. до 23.00 ч., като стриктно се спазват допустимите норми на шум.

Припомняме, че съобразно въведената временна организация на движението улиците „Баба Вида“ и „Княз Борис I“ стават еднопосочни и ще бъдат сигнализирани с пътни знаци.  За паркиране на моторните превозни средства се обособяват следните места:

- В двора на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, като влизането към паркинга се   осъществява от площад „Баба Вида“ по ул. „Княз Борис I“;

- Обособена площ до Детска градина „Детелина“, като влизането се осъществява от ул. „Баба Вида“ по ул. „Алеко Константинов“;

- Обособена и обозначена площадка за паркиране на таксиметрови автомобили на площад „Баба Вида“ и Епиграфския център (бивш турски склад).

Концертната програма на 24 август ще започне в 20.00 ч. с изпълнения на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. След това посетителите на панаира ще забавлява популярната българска певица Тони Дачева.