Победителят в рали-спринт "Вида 2018" не отишъл на абитуриентския си бал заради участие в рали

"През 2010 г. не отидох на абитуриентския си бал, защото по същото време имаше рали и исках да участвам в него. Не съжалявам, за избора си", това сподели Недялко Сивов, навигатор в екипажа, който спечели тазгодишното издание на рали-спринт "Вида". Той с пилота Мирослав Ангелов от АСК "Мегапорт" (Велико Търново) заеха първото място в генералното класиране (на снимката горе).

На второ място завърши АСК „Дунев Рейсинг” (София) с екипаж Дочо Цвятков и навигатор Линда Багерова, а  третото място бе отредено за АСК „Дианел Рейсинг” (Сливен) с пилот Георги Василев и навигатор Стефан Добрев. Наградният фонд от 5000 лв. бе осигурен от Община Видин. Победителят в ралиспринт "Вида 2018" получи 2500 лв., класиралите се на второ и трето място – по 1500 лв. и 1000 лв.

В отборното класиране победител стана АСК „Дунев Рейсинг”, втора позиция зае АСК „Мегапорт”, а на трето място се класира АСК „Жико Моторспорт”.

Официалното награждаване на победителите в Петия юбилеен открит международен национален шампионат втори кръг - ралиспринт „Вида 2018“ се проведе пред крепостта „Баба Вида”. От тридесет и един отбора, участвали в надпреварата, до финала достигнаха двадесет и два, поради технически причини. Заместник–кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов и областният управител на Област Видин Албена Георгиева връчиха купите на победителите.

Председателят на АСК „Жико Моторспорт” Иван Иванов връчи плакет за Огнян Ценков, кмет на Община Видин, в знак на благодарност за голямата подкрепа, която оказва за развитието на автомобилния спорт. Отличието бе получено от инж. Цветан Асенов. За изключителен принос в автомобилния спорт осем ветерани от Видин бяха наградени от Общината и АСК „Жико Моторспорт” с плакети. Гостите от съседна Сърбия, участници в ралито, също получиха специални плакети.

След церемонията по официалното награждаване, в Епиграфския център бе дадена пресконференция, на която присъстваха победителите и организаторите на ралиспринта. Пилотите и навигаторите споделиха своите впечатления от трасетата и изразиха благодарността си към дисциплинираната видинска публика, към организаторите на събитието и заявиха желанието си да бъде възстановен отново супер специалния етап, провеждан преди години.