Театър, музика, рисуване и забавления за малки и големи в Седмия фестивал „Дунавски вълни”

На 24 юли пред Библиопощата във Видин бе открит Детски пленер на тема „Моят град”. В него се включиха над 30 участници на възраст от 10 до 14 години. Техни ментори са художниците Димитър Вецин, Чавдар Петров и Иво Маринов. По време на пленера децата рисуват на различни знакови места в града, а в петък ще бъде подредена изложба с творбите им. Материалите за малките художници са осигурени от Община Видин.

Драматичен театър - Монтана представи постановката „Състезание чудно с петле ранобудно”, която се игра на откритата сцена на Художествената галерия и зарадва видинските деца, а техните родители имаха възможността да гледат „Мистерията на Дон Жуан” на сцената на крепостта „Баба Вида”.  

Арт работилница за малчуганите в Крайдунавския парк бе още едно от развлеченията. Идеята на творческите ателиета по време на фестивала е да ангажират вниманието на децата и да им помогнат за развиването на различни умения и креативност.

На 25 юли програмата отново продължи със забавления за най-малките. Освен арт работилницата, те имаха възможност да се забавляват в работилницата за сапунени мехурчета с артистите от Цирк „Играчка - плачка”, които тази година са специални гости на фестивала. Вечерта на същия ден атрактивното огнено шоу „Fire cabaret - Играчка, Плачко и Мустачко” ще омагьоса зрителите сред стените на средновековния замък „Баба Вида“.

Пак на сцената в крепостта театралната група „Будиловци” при Народно читалище „Надежда”, село Раковица ще ни зарадва с пиесата „Старо село накрай света”, чийто автор е Недялко Йорданов.